Nyt anti-stress koncept: Træk og slip!

Omstillingsparathed har ikke noget at gøre med at være telefondame, der er parat til at foretage omstillinger. Nej, omstillingsparate er noget, vi alle skal være i dag. ”Tempora mutantur et nos mutamur in illis”, sagde allerede de gamle romere. ”Tiderne forandres og vi må forandre os med dem”. Men de gode romere vidst slet ikke, hvad de talte om. Nu ved vi derimod, hvad det vil sige at halse af sted, for at følge med tiden. At holde stille eller være stille er der ikke tid, nej, vi må hele tiden stille os om, stille os an, stille op og stille os til rådighed for nye udfordringer.

På enhver arbejdsplads med respekt for sig selv, og især med ønske om respekt fra omverdenen, indføres der med kortere og kortere mellemrum nye arbejdsgange, nye metoder, nye koncepter, nye ideer, nye ord og begreber, og allerhelst på engelsk. Alle disse omstillinger kan være så belastende selv for medarbejdere med en positiv indstilling, at det kan være svært at få tid og ro til overhovedet at varetage sin stilling.  Det vil naturligvis give stress.

Derfor er der opstået en hel anti-stress-industri. Men nogle af disse anti-stress tilbud er så grænseoverskridende, tidkrævende og dyre, at man kan blive helt stresset bare ved tanken om at skulle udsætte sig for dem. Derfor har jeg valgt helt gratis at stille det anti-stress koncept, som jeg har udviklet, til rådighed for alle omstillingsramte og stressede medarbejdere.

Målet er med nogle ganske enkelte træk at slippe af med stressen. I al sin enkelhed består konceptet af tre trin:

Trin 1: Træk på smilebåndet: Når din chef præsenterer endnu en af sine nye ideer, nye regler eller ændrede procedurer, som du ikke umiddelbart kan se nytten af, og som du forventer vil være glemt igen og erstattet af andre om et par uger, så gælder det om ikke at hidse sig om. Tværtimod skal du blot trække på smilebåndet, hvilket kun kræver brug af nogle ganske få ansigtsmuskler. Træk smilebåndet helt i bund og slip så. Din chef vil elske det, for hvem sætter ikke pris på glade medarbejdere.

Trin 2: Træk på skulderen: Når din kollega så forsøger at overbevise dig om, at du endnu engang skal gennemføre en omstilling, som du ikke kan se nytten af, så gælder det om at finde det helt rigtige træk. Nemlig, træk på skulderen. Løft den ene skulder så højt du kan, og lad den så falde ned igen. Gentag det flere gange, indtil din kollega opgiver at forsøge at omstille dig.

Trin 3: Træk og slip: Når du kommer hjem til manden eller konen med hovedet fuld af alle de omstillingsideer, som chef og kolleger har tudet dine ører fulde af, så kommer vi til det vigtigste træk. Stræk højre hånd helt ud i vandret stilling, løft den 30 cm op, knyt hånden, som om du griber om et håndtag, og før så hånden lodret nedad. Når hånden er nede i under bæltesttedet, slipper du og slapper af.  For dit indre øre vil du så kunne høre, hvorledes omstillingerne og stressen skylles ud og ender der, hvor de hører hjemme.

Hver morgen inden du tager på arbejde,  skal du stille dig ind foran spejlet på badeværelset eller i entreen og øve dig i at gennemføre dine tre strategiske træk: Træk på smilebåndet – træk på skulderen – træk og slip.

Det eneste, der kræves for at slippe af med din stress er, at du er parat til at lære disse nye træk, altså at du er omstillingsparat.

Christiansfeld, den 5. februar 2009
Mogens S. Mogensen

For at læse mere om lignende og helt andre emner, besøg min website www.intercultural.dk .

Reklamer
 1. #1 by Malte on 4. juni 2009 - 14:37

  Godt indlæg!

  Jeg har selv lavet et produkt mod stress, se evt. mere på http://stress.mind-set.dk

  Mvh Malte
  Mind-Set.dk

 2. #2 by Mogens S. Mogensen on 4. juni 2009 - 23:15

  Tak for det. Har lige været inde på din hjemmeside for at bestille den gratis light version af dit anti-stress program.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: