Er det politiet, præsten eller politikeren, der lyver?

Politiets videooptagelse af deres indtrængen i Brorsons kirke gengiver som enhver anden anden videooptagelse det, som fotografen har valgt at filme, og som redaktøren har valgt at gengive. Derfor lyver politiets video naturligvis ikke om det, som den viser.

Præsten i Brorsons Kirke, Per Ramsda,l har til medierne fortalt, hvad han med egne øjne så, da han en time efter politiets indtrængen i kirken selv ankom til kirken (og at han derfor ikke har set eller udtalt sig om, hvad der skete den første time af aktionen) Der er ingen grund til at tro, at sognepræsten lyver om det, han så i kirken.

Politikeren Pia Kærsgaard konstaterer, at det, som sognepræsten fortæller at have set, ikke er at se på politiets video og konkluderer derfor frimodigt, men fejlagtigt, at så må sognepræsten have løjet om det, der skete i Brorsonskirke.

Hvis det at lyve er at fortælle noget, som er usandt, så er der altså ikke dokumentation for at hævde, at hverken politiets video eller præsten har løjet, hvorimod det (på basis af de foreliggende oplysningeri bl.a. i JylllandsPosten og Søndagsavisen) ser ud til, at det derimod er politikeren Pia Kjærsgaard, der lyver.

 

Christiansfeld, den 30. august 2009
Mogens S. Mogensen

For at læse mere om lignende eller helt andre emner, besøg min website www.intercultural.dk .

 

Reklamer
 1. #1 by Anders on 30. august 2009 - 23:43

  Hmmm. Vidoen viser, at politiet gik ind i kirken ganske fredeligt i skjorteærmer. Det var først, da irakerne begyndte at kaste glas imod dem, at de tog deres kampudstyr på.

  Nu påstår Per Ramsdal så, at politiet tævede irakerne i bussen. Det afviser politiet. Og – mærkeligt nok – så har irakerne ikke informeret deres egne advokater om, at de blev tævet.

  Så det er nok noget naivt at tro alt for meget på Ramsdals troværdighed…

 2. #2 by Adam Agger on 31. august 2009 - 08:18

  Per Ramsdal bør give politiet en undskyldning.

 3. #3 by Flemming Falkenberg on 5. september 2009 - 12:43

  Til Anders og Adam
  Irakerne havde ikke advokatbistand, så de kunne ikke informere om noget. De bliver vækket af ordensmagten “midt om natten”, som Kim Larsen synger om, og i hvert fald én iraker flipper ud som “Spacey” – der også medvirker i Kim Larsens sang.

  Disse små henvisninger til dansk popkultur er medtaget, fordi Kim Larsen rammer noget alment: det er almindeligt at blive bange, når der hamres på ens dør om natten mens man sover. Hvis man er torturoffer, kunne jeg forfalde til banalpsykologiske betragtninger: altså, ligesom hvis du har været bidt af en kamphund, hvordan har du det så, hvis du (senere) ser en kamphund? Når du har været udsat for tortur af uniformeret personale, hvordan reagerer du så på stort opbud af politi i uniform?

  Jeg kan godt forstå at man som almindelig dansker er tilbøjelig til at følge politikere, ministre og politiledelse, når der med enstemnighed prompte udråbes: “Løgn!”, fordi vi er vænnet til demokratiske tilstande. Denne troværdighed kommer i krise, når normalforventninger til demokratisk praksis undermineres, hvilket tilsyneladende sker som en forstærket sneboldeffekt i denne sag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: