Politikere klokker i det

Den danske folkekirke er en statskirke. Statskirkens øverste ledelse er folketinget og regeringen (kirkeministeren). I indre og ydre og alle andre anliggender er det politikerne, som har det sidste ord at skulle have sagt, når der skal træffes beslutninger i folkekirken. Det vil altså sige, at vi har en politisk ledet folkekirke.’

I perioder har vi haft kloge politikere, som har respekteret, at folkekirken teologisk set ikke er et af statens væsner, som militærvæsnet, socialvæsnet osv., og som derfor har forsøgt at give folkekirken stor frihed ved at lytte til repræsentanter for det kirkelige landskab inkl. bispekollegiet. Når det ikke sker, men kirkepolitikken derimod bliver en politisk kampplads på linje med socialpolitikken, bliver folkekirken politiseret, og religion og politik blandes godt og grundigt sammen.

Der er derfor ingen tvivl om, at politikerne formelt set har ret til at blande sig i spørgsmålet om klokkeringning den 13. December i anledning af klimakrisen. Det er kirkeministeren, der kan give tilladelse til eller forbyde klokkeringning, og folketinget kan naturligvis vedtage en resolution, som pålægger kirkeministeren at forbyde denne ekstraordinære klokkeringning. At biskopperne i enighed har besluttet at give tilladelse til at ringe med klokkerne for klimaet, er kirkeministeren og de øvrige politikere naturligvis ikke forpligtet til at bakke op om.

Det kan altså ende med, at alle landets godt 2000 kirkers kirkeklokker forbliver tavse den 13. December. Men hvis politikerne på denne måde klokker i det, så vil enhver, der har øre, i denne  ildevarslende stilhed kunne høre alarmklokkerne ringe for den danske folkekirke som statskirke.

Christiansfeld, mandag den 2. november 2009
Mogens S. Mogensen

For at læse mere om lignende og helt andre emner, besøg min website www.intercultural.dk

, ,

  1. URL
  2. advance loans

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: