Utak er verdens løn

Saudi Arabien har i mange år ført en konsekvent religionspolitik, der har forbudt ikke bare kirketårne og klokker, men også kirker. Og ikke nok med det, så har det også været forbudt for borgerne at konvertere til kristendommen, og det har været forbudt for kristne at samles til gudstjenester. Saudi Arabien er et muslimsk land, som ikke skal skæmmes af alt fra kirketårne til kristne forsamlinger.

For nogle dage siden gik Schweiz i Saudi Arabiens fodspor ved at tage det første skridt i retning af en tilsvarende konsekvent religionspolitik. Ved en folkeafstemning blev det med et klart flertal besluttet at forbyde minareter. Schweiz er et kristen land, som ikke skal skæmmes af muslimske minareter.

Der har i mange år været nære økonomiske bånd mellem Saudi Arabien og Schweiz, og de to lande står på venskabelig fod med hinanden. Man kunne derfor have forventet, at Saudi Arabien havde udtrykt anerkendelser for, at Schweiz tilsyneladende var begyndt at kopiere dets konsekvente religionspolitik.

Men hvad sker der. I stedet må Schweiz nu opleve den ydmygelse, at islamiske lærde og ledere i Saudi Arabien ligefrem opfordrer til økonomisk boykot af Schweiz i protest mod forbuddet mod minareter. Hæv jeres olie-milliarder fra de schweiziske bankkonti. Udskift scweizerure med solure. Ingen pakker med sdhweizerknive eller schweizeroste under daddelpalmen i år. Glem alt om en skiferie i de schweiziske alper.

Utak er verdens løn. Jeg tør slet ikke tænke på hvilken tak schweizerne mon får, når og hvis de går videre i deres bestræbelser på at kopiere saudiernes konsekvente religionspolitik.

Christiansfeld, torsdag, den 10. december 2009
Mogens S. Mogensen

For at læse mere om lignende og helt andre emner, besøg min website www.intercultural.dk

Reklamer

 1. #1 by Karen E. Hansen on 11. december 2009 - 09:48

  Desværre kan disse fromme ledere i Saudi Arabien, som menes at være “islams sande forsvarere”, næppe se det morsomme i situationen.

  Hvem kan forestille sig wahhabistiske sheiker og prinser le af det groteske i tankegangen – eller af sig selv?

  Den form for fromhed, der udelukker humor, for ikke at tale om selvironi, er måske den farligste magt af alle i denne veden.

  Men når vi nu får taget os sammen til at lade de fossile brændstoffer ligge, hvor de blev skabt, og bruger vind, vand og teknisk snilde som energikiler i stedet – så bliver verden et renere og sikrere sted – og de saudiske milliardær-prinser bliver nødt til at arbejde for føden….

  Måske vil de kristne i vesten så endda turde stå op for en bedre behandling af deres brødre og søstre i den muslimske verden!

  Time for change!

 2. #2 by Mogens S. Mogensen on 11. december 2009 - 10:42

  @Karen E. Hansen: Jeg deler helt dine ønsker. Også mht. at kristne i langt højere grad viser solidaritet med deres brødre og søstre der, hvor de forfølges.
  Venlig hilsen Mogens

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: