Det (religiøst set) værdi-løse samfund

I den aktuelle værdipolitiske debat spiller kampen mod religiøse symboler en central rolle. For dem, som lider af religionsallergi eller religionsfobi, eller som tror på sekularisme eller ateisme, repræsenterer religiøse symboler værdier, som er i modstrid med den moderne demokratiske verder, eller i det mindste har nogen værdi i det offentlige rum.

Når man ikke uden videre kan komme helt af med religionerne, kan man i det mindste forsøge at forbyde religiøse symboler i det offentlige rum.  Et første skridt på denne vej er forbuddet mod, at dommere må bære religiøse symboler i retten. Men fra flere sider tages der i denne tid tilløb til nye spring fremad.dannebrog

Hvad sker der, hvis muslimske tørklæder og minareter og andre synlige islamiske symboler bliver forbudt? Der sker det, at islam og de 4 % af befolkningen, som er muslimer, bliver mere og mere usynlige i det offentlige rum.

Hvad sker der, hvis man fx forbyder kristne kors i det offentlige rum? Det stærkeste kristne kors-symbol, vi har, er naturligvis dannebrog. Fjernes korset, som et udtryk for kristne værdier, fra flaget, vajer der et rødt flag fra flagstangen. Da det røde flag jo er et symbol på kommunisme (der også undertiden antager religiøs karakter), må også denne  røde farve fjernes. Tilbage står vi med et renset flag, som – helt efter hensigten med kampen mod religiøse symboler – nu er (religiøst set) helt værdi-løst.

Så kan sekularister m.fl. fejre sejren i værdikampen ved at kippe med flaget. Det eneste problem er, at det hvide flag er et symbol på –  overgivelse!

Christiansfeld, søndag, den 13. December 2009
Mogens S. Mogensen

For at læse mere om lignende og helt andre emner, besøg min website www.intercultural.dk

Reklamer

, , , , , ,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: