Mission som "en liflig duft"?

På konferencen har der været taget kritisk livtag med teologi og praksis vedrørende kirkens mission. Ross Wagner pegede I sin missionale hermeneutik af 2. korniterbrev på “the aroma of Christ” som en vision om menneskers oplevelse af  kirkens deltagelse I Guds mission I verden.

At kirkens mission langt fra altid har været oplevet som “en liflig duft”, mindede Werner Ustorf os om på konferencens første dag, hvor han med sin postkoloniale kritik af den moderne missionsbevægelse ønskede at lufte ud i kirke og mission.

Knut Lundby fra Norge tog her til morgen udgangspunkt I et citat fra Shakespeares “Hamlet”. “There is something rotten in the state of Denmark”. Det, som er råddent og som stinker, er det begreb om cybespace, som vi på konferencen I Danmark skal diskutere. Lundby gjorde opmærksompå at det er en vildlendende konstruktion at friste os til at tænke om cyberspace som en parallel verden. Cyberspace er en del af vor ene virkelighed. Hvilken betydning har det så for kirken og mission? “To be or not to be online; that is not a question!”

Århus Universitet, fredag, den 29. Januar 2009
Mogens S. Mogensen

Reklamer

,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: