Gratis tolkebistand til flygtninge

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti netop vedtaget en genopretningsplan, der skal hjælpe os ud af den økonomiske krise, som Danmark er havnet i. Opgaven gik ud på at finde besparelser på 24 mia. kr, og planen indeholder en lang række forslag som bidrager med flere milliarder hver, eller i det mindste flere hundrede millioner kroner. Det gælder fx regeringens forslag om fastfrysning af de offentlige udgifter og Dansk Folkepartis forslag om en reduktion af dagpengeperioden fra fire til to år.

Men, som man siger, ”djævelen ligger i detaljen”.  Den 24 mia kroner store genopretningsplan indeholder en meget tankevækkende detalje. Dansk Folkeparti har sat en række meget store fingeraftryk på den endelige aftale, men det var også Dansk Folkeparti, som insisterede på en særlig besparelse, som udgjorde ca. ½ promille af den samlede besparelse. Dette i den store økonomiske sammenhæng helt ubetydelige spareforslag drejede sig om, at der skulle spares 15 mio kr. på tolkebistand til flygtninge. Fremover skal fx torturramte flygtninge, som ikke har lært sig dansk, selv betale for tolkebistand hos lægen eller på sygehuset eller hos socialrådgiveren.

Jeg kan godt forstå, hvis flygtninge, ikke kan forstå dansk politik i almindelighed og hensigten med Dansk Folkepartis forslag i særdeleshed. Når nu regeringen og Dansk folkeparti ikke længere vil betale for, at flygtningene kan forstå, hvad der foregår omkring og med dem, så skal jeg her tilbyde dem en helt gratis tolkebistand.

Min tolkning er, at forslaget om at spare på tolkningsbistand til flygtninge slet ikke har noget som helst at gøre med Dansk Folkepartis ønske om at bidrage til genopretning af økonomien i Danmark. Forslaget udspringer derimod af Dansk Folkepartis fremmedhad, altså deres grundlæggende uvilje mod flygtninge og andre indvandrere fra den tredje verden og specielt mod muslimer. Min tolkning er, at Dansk Folkeparti gerne ser, at livet bliver så surt for flygtninge her, at de ikke får lyst til at komme til Danmark, eller at de, der uheldigvis er sluppet ind i Danmark, hurtigst muligt forlader landet igen.

Til trøst for flygtninge, som kunne fristes til at tro, at flertallet af danskerne, eller i det mindste flertallet i folketinget, var blevet fremmedfjendske af overbevisning, vil jeg sige, at det slet ikke var regeringens ønske, at gennemføre et så inhumant forslag, som der i et moderne velfærdssamfund kun er grund til at skamme sig over. Nej, det var en del af Dansk Folkepartis pris for at sikre regeringen flertal for deres genopretningsplan.

Der var helt bestemt grænser for, hvor langt Lars Løkke Rasmussen og Lene Espersen ville lade sig trække rundt i manegen af Pia Kjærsgaard. Jeg er overbevist om, at ingen af disse agtværdige politikere ville have været parat til at sælge deres gamle bedstemor for at få deres genopretningsplan vedtaget, men mindre kunne altså også gøre det, nemlig den gratis tolkebistand til et begrænset antal danskprogligt inkompetente flygtninge, som ikke en gang har stemmeret.

Forslaget om at spare nogle håndører på tolkebistand til flygtninge er en ubetydelig detalje i regeringens og Dansk Folkepartis store genopretningsplan, men ”djævelen ligger i detaljen”.

Christiansfeld, onsdag, den 26. maj 2010
Mogens S. Mogensen

For at læse mere om lignende eller helt andre emner, besøg min website http://www.intercultural.dk

Reklamer

,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: