Man merkt die Absicht …

Det er ikke altid let at være Danske Folkeparti i et retssamfund, som principielt er farveblindt og ikke må diskriminere, og et velfærdssamfund, som bygger på fællesskabets ansvar for samfundets svageste.

Tag nu for eksempel den seneste såkaldte ”Genopretningsplan”, som Danske Folkeparti har forhandlet på plads med regeringen. Der skal spares penge, mange penge, og et sted at finde nogle af disse mange penge er børnechecken. Her ville Dansk Folkeparti gerne have gjort børnechecken afhængig af indtægten. Men ve og skræk, det duer jo alligevel ikke, for så vil besparelsen ramme danske familier, mens indvandrerfamilier vil gå fri.

Det var jo ikke meningen. Tværtimod, for som Pia Kjærsgaard skriver i et brev til en dansk familie på Ærø, der venter deres ottende barn, ”Dansk Folkeparti havde gerne set, at man eksempelvis havde forbeholdt børnechecken for danske statsborgere” (”DF vil kun give børnecheck til danskere”, artikel i MetroXpress 1. Juni 2010).

Dansk Folkeparti har arbejdet målbevidst – og med stor succes – for, at det skulle blive meget sværere for indvandrere at blive danske statsborgere. Det betyder, at der er et stadigt voksende antal mennesker i Danmark, som i årevis opholder sig her med en permanent (eller midlertidig) opholdstilladelse. De fleste af dem vil komme til at leve resten af deres liv i det danske samfund sammen med os, de er vore naboer og vore arbejdskolleger, de betaler skat, de får børn, og deres børn går i danske skoler sammen med vore børn, men mange af dem er af forskellige årsager i praksis udelukket fra nogensinde at erhverve sig et dansk statsborgerskab. Det er denne voksende gruppe af nydanskere – og specielt disse nydanskeres børn –  som Dansk Folkeparti gerne ville fratage børnechekcen.

Nej, det er – heldigvis – ikke altid let at være Dansk Folkeparti i et rets- og velfærdssamfund. Men hvis Pia Kjærsgaard og Co havde magt, som de havde agt, så ville samfundet også komme til at se radikalt anderledes ud. Man merkt die Absicht und wird verstimmt!

København, onsdag, den 2. juni 2010
Mogens S. Mogensen

Reklamer

  1. #1 by Mingo on 2. juni 2010 - 20:28

    Ja – Du har desværre ret, Mogens!
    Man kan jo læse på flere blogs at folk, som tidligere stemte på DF, troede at DF forsvarede “de svage” i samfundet, som de gamle, de syge, de arbejdsløse osv. Efter “Genopretningsplanen” er det tydeligt for enhver, at DF ikke har en særlig kerneydelse eller politik, lige som andre politiske partier som fx Socialdemokratiet, konservartive, radikale osv.
    Jo – Dansk Folkeparti har måske noget, som er deres politik, deres mærkesag, som er deres pejlemærke og konstante ledetråd: Indvandrerhadet!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: