U-landshjælp til Sverige

At Danmark er et af de mest demokratiske lande i verden, har vi danskere været klar over i årevis. I min naivitet troede jeg, at vor svenske broderfolk næsten var på højde med os mht. demokrati. Men nu har nogle af vore indsigtsfulde politikere så at sige revet uvidenhedens slør fra vore øjne: Spørgsmålet er, om Sverige overhovedet er et rigtigt demokratisk land. Baggrunden er den, at Sverigedemokraterne (hvis forbillede er Dansk Folkeparti) ikke kunne få vist deres valgvideo i TV4og heller ikke kunne få deres valgannoncer optrykt i en række aviser, fordi video og annoncer opfattes som fremmedfjendske.

Pia Kjærsgaard afslører i dag i Jyllands-Posten, at ”Forholdene er mere groteske i Sverige, end de er i Østeuropa”. Måske tænker Pia Kjærsgaard på, at man efter murens og kommunismens fald, i 1990 etablerede en demokratifond, som skulle fremme en demokratisk udvikling i lande i Østeuropa, som efter kommunismen skulle lære, hvordan et moderne demokrati som det danske fungerer. I perioden 1990-95 blev der over Finansloven bevilget 430 mio kroner til demokratifonden bla. til afholdelse af frie valg og kulturudveksling. Måske er der basis for en ny demokratifond, som kan bidrage økonomisk og mandskabsmæssigt til, at Sverige kan få afholdt demokratisk valg, og som kan muliggøre, at unge svenskere kan komme på et højskoleophold i Danmark og lære om demokratisk kultur. Desuden kunne det komme på tale bruge en sådan fonds midler til at betale for valgobservatører når svenskerne skal til valgurnerne.

Demokrati er om ikke gået i Naser Khaders blod, så dog indridset på hans overarm, og han udtaler i samme artikel, at Sverige er ”et uland, når det gælder ytringsfrihed.” I de senere år er der blevet udvist stor kreativitet mht., hvor u-landshjælpens milliarder af kroner kan bruges, og til hvad. Dertil kommer, at vor nye udviklingsminister, Søren Pind, har markedsført sig selv som frihedsminister, så hvorfor ikke sætte ind, når friheden trues i vort nærområde. Nu venter vi bare på, at den borgerlige VOK-blok lader handling følge på ord – i form af u-landshjælp til Sverige. U-landshjælpen skal naturligvis målrettes projekter,  som vil fremme forståelsen og praktiseringen af ytringsfrihed i Sverige, så vort broderfolk igen kan indtage dets traditionelle plads ved siden af Danmark som et af verdens mest demokratiske nationer.

Christiansfeld, tirsdag, den 31. august 2010
Mogens S. Mogensen

Reklamer

 1. #1 by Mark Pedersen on 1. september 2010 - 01:15

  Dette havde været et fornuftigt indlæg, hvis ikke det var fordi man ved at det driver af sarkasme…

 2. #2 by keh on 1. september 2010 - 09:09

  Har ikke læst Pia Kjærsgaards artikel.
  Men jeg fornemmer, at danske politikere, som også f.eks. Naser Khader, er novicer i demokratiets kunst og slet ikke med på den nye mulitkulturelle, højere udgave af valgkamp: “Det taler vi ikke om!”
  Gad vide, hvad Khader dog kan have imod det…
  Vh
  Karen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: