Nationalt kompromis om efterløn

Landet stander i våde, og vore politikere debatterer på overtid om mulige løsninger.  Efterløn. 12 minutters mere arbejde. Flere politikere arbejder allerede nu mindst 12 minutter mere om dagen, og både unge og gamle politikere ser allerede så nedslidte ud, at man kunne unde dem, at de kunne gå – på efterløn.

Vi kan som ansvarsbevidste borgere derfor ikke bare overlade problemerne med at løse landets problemer til politikerne. Vi er jo alle i samme båd og må derfor trække på samme hammel. Som flere økonomiske vise mænd har gjort opmærksom på, så er problemerne så store, at vi måske skulle kombinere regeringens tanker om efterløn med oppositionens tanker om de 12 minutter.

Det undrer mig, at ingen har set det før, men løsningen må naturligvis være, at retten til at gå på efterløn, når man bliver 60, bliver konverteret til en ret til en daglig eftermiddagssøvn – på tolv minutter. For at få både Villy Søvndal og Lene Espersen med på planen, må arbejdsgiverne give lønmodtagerne den valgmulighed, at de enten kan udnytte retten til at sove til middag i en hængekøje eller en liggestol.

Venter man med at begynde at sove til middag til man bliver 62, skal man have ret til yderligere 12 minutters minigolf en gang om ugen på en bane, som arbejdsgiveren skal stille til rådighed i kælderen eller frokoststuen. Dette skulle naturligvis kombineres med fleksible seniorordninger med skattefrie frynsegode til seniormedarbejdere mellem 65 og 7o bestående af høreapparater og rollatorer.

Christiansfeld, onsdag, den 12. januar 2011
Mogens S. Mogensen

Reklamer

  1. #1 by Harald on 13. januar 2011 - 15:58

    Eftermiddagssøvn – på tolv minutter i en hængekøje – god ide.
    Alt i hængekøjer og hængekøje tilbehør: http://www.kojeshop.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: