Søren Krarups politisk korrekte mission spærrer for kirkens mission

I en debat med Fyens Biskop om stiftets migrantarbejde skriver Søren Krarup, der både er tidligere sognepræst og folketingsmedlem, i artiklen, ”Krarup: Politisk korrekthed spærrer for mission”, for et par uger siden en række fornuftige ting om kirke og mission. Fx, ”at en kristen kirke naturligvis skal missionere, fordi den som kristen er missionerende”. Det er så sandt som det er sagt. Det er også sandt, som Søren Krarup skriver, at ”Vi står i en missionsepoke” og at vi har ”grund til at være taknemlige for, at der virkelig er nogen, som er i stand til at påtage sig arbejdet og forkynde evangeliet for muslimer”. Søren Krarup har bestemt også ret i at pointere den dogmatiske forskel mellem kristendom og islam.

Men på et tidspunkt er det som om præsten Søren Krarup må vige pladsen for politikeren Søren Krarup. Det sker når han spænder missionen for politikkens vogn – ikke integrations-, men snarere assimilationspolitikkens vogn – idet han skriver, at ”skal Danmark, vort fædreland, kunne leve og overleve i den folkevandringstid, vi oplever, og som har sendt alt for mange muslimer ind i dette kristne land, så er det nødvendigt, at kristendommen missionerer og døber de kun alt for mange muslimer, der har fået ophold i Danmark.”

Formålet med kristen mission kan imidlertid aldrig være at løse den politiske opgave midt i en folkevandringstid at sikre, at Danmark kan leve og overleve. Kirken skal ikke drive mission blandt muslimske indvandrere, fordi disse mennesker – som muslimer – er en trussel mod Danmark, en trussel, som vi kan eliminere gennem mission. Vi må tværtimod forkynde evangeliet for muslimer (såvel som for alle andre mennesker), fordi de – lige som vi – har brug for at høre evangeliet om Guds kærlighed og om frelsen i Jesus Kristus. Det evangelium, som må rækkes videre i kærlighed, og som kun kan modtages i frihed.

Når Søren Krarups udtalelser om mission og politik tilsyneladende ikke har udløst et ramaskrig, fristes man til at tænke, at denne holdning til mission blandt muslimer i visse kredse er på vej til at blive den politisk korrekte. I så fald må man konkludere, at Sørens Krarups politisk korrekte mission desværre let kommer til at spærre for den mission, der henter sin inspiration fra Ny Testamente.

Christiansfeld, tirsdag, den 9. december 2014
Mogens S. Mogensen

Reklamer
  1. #1 by Nikolaj Hartung Kjærby on 11. december 2014 - 15:14

    Eller også er manglen på ramaskrig udtryk for at der ikke er ret mange der tager Søren Krarup seriøst nok til at gide det. 😉

  2. #2 by Mogens S. Mogensen on 11. december 2014 - 18:22

    Gid du havde ret, og det har du måske …..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: