Haderslev sagde nej til det PEGIDA-inspirerede fremmedhad

Det fortaber sig i glemslens tåger, hvor jeg sidste gang deltog i en demonstration. Jeg er ikke nogen rutineret demonstrant og foretrækker at give udtryk for mine synspunkter på andre måder end gennem demonstrationer. Men i eftermiddag syntes jeg, det var nødvendigt at møde op. Inspireret af den tyske protestbevægelse PEGIDA  – ”Patriotische Europer Gegen die Islamisierung des Abendlandes” – havde bl.a. organisationen ”Stop Islamiseringen Af Danmark” (SIAD), under sloganet ”Knæk islam”, indkaldt til demonstrationer i 25 danske byer. Og den første by, som kampagnen skulle hjemsøges af disse islamofobe grupper, var – ukendt af hvilken grund – Haderslev.

PEGIDA begyndte med en demonstration i Dresden i oktober 2014 mod en angivelig islamisering af Tyskland, og ved en demonstration i Dresden og i aften var der sågar 18000 deltagere i en demonstration i Dresden. Dresden ligger i Sachsen, og det er tankevækkende, at der i Sachsen, hvor frygten mod islamisering åbenbart er så stor, at tusinder går på gaden, kun er 0,2% muslimer.

Fra Dresden har demonstrationerne spredt sig til Berlin, Stuttgart, Køln og andre byer. Mange steder opstod der heldigvis moddemonstrationer, og i aften besluttede de kirkelige myndigheder i Køln at slukke lyset på byens domkirke som en protest mod PEGIDA-tilhængernes ekstremisme. I sin nytårstale sagde Tysklands kansler om PEGIDA-bevægelsen: ”Jeg vil sige til alle, der deltager i den slags demonstrationer: Følg ikke dem, der opfordrer til det. For alt for ofte er der fordomme, kulde, ja, sågar had i deres hjerter”.

Af alle steder skulle denne danske PEGIDA-inspirerede demonstration i aften samles ved Domkirken – trods protester fra kirkens menighedsråd – og så bevæge sig ned gennem byen til politistationen. På Facebook inviterede SIAD til denne demonstration med denne begrundelse:  ”Nu gælder det om at ALLE der har indset hvad der er ved at ske med dette land pgra islams indflydelse dukker op til denne demonstration. Vi har sat rammerne for denne demonstration, men det er DIN demonstration for DIT land. … Og på et tidspunkt vil Danmark så ende velfortjent på historiens losseplads for der var ingen der stod op for Danmark da Danmark havde brug for det allermest. Så derfor STÅ OP FOR DANMARK – uanset hvor du bor i Danmark så er hele Danmark dit.”

Det er imidlertid opmuntrende, at allerede inden den første danske PEGIDA-inspirerede begyndte i Haderslev (kl. 17.00), var en moddemonstration gået i gang (kl. 16.30), hvor bl.a. domprovst Kim Eriksen holdt en tale mod fremmedhad og for religionsfrihed og tolerance, og understregede at fremmedhad ikke har noget med kristendom at gøre.

I invitationen til den PEGIDA-inspirerede demonstration i Haderslev i aften skrev SIAD bl.a.: ”Hvis du ikke dukker op uanset hvor du bor i landet og uanset næsten hvad du skal, så er det DIN skyld hvis den samlede moddemonstration i Haderslev bliver meget større end vores og det er DIN skyld når de siger: “haha se der er heldigvis ikke ret mange der har den holdning” og så vil islamiseringen fortsætte for fuld skrue.”” Og sådan gik det heldigvis, altså mht. deltagerantallet. SIADs fremmedfjendske demonstration fik kun 46 deltagere, mens vi var 5-600 deltagere i moddemonstrationen. Måtte de næste 24 planlagte fremmedfjendske SIAD-demonstrationer også i den andre byer opleve en så ringe tilslutning, og måtte de blive mødt med store moddemonstrationer, der viser, at ”der er heldigvis ikke ret mange, der har den holdning”.

Christiansfeld, mandag, den 5. januar 2015
Mogens S. Mogensen

 1. #1 by Karen E. Hansen on 6. januar 2015 - 20:19

  Tja, den fredelige aftenvandring i Dresden vil angivelig forsvare religionsfrihed – for alle – sammen med ytringsfrihed og demokrati.
  “Fremmedfjendsk” er en betegnelse, som afviser enhver bekymring for, hvor megen imødekommenhed, de europæiske (her det tyske) samfund vil vise over for islamistiske krav, der netop kan begrænse ligestilling, tolerance og personlig frihed.
  I Dresden siger de selv, at det er, fordi de tidligere østtyskere husker tyranniet under kommunismen, at de frygter for frihedsrettighederne.
  Den, ifølge mange undersøgelser, meget udbredte bekymring for islamismens indflydelse i Europa, udryddes måske ikke ved bare at råbe “fremmedfjendsk” efter enhver ytring af den.
  Forfatteren Monika Maron skrev i Die Welt: “PEGIDA er ikke sygdommen men symptomet” nemlig på en nødvendig debat, som undertrykkes.
  At være: “Mod fremmedhad og for religionsfrihed og tolerance” kan betyde at være mod den voksende islamisme også her.
  Jeg tænker mig at se udsendelsen om Grimhøj-moskeen på DR i aften.
  Venlig hilsen
  Karen Hansen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: