Terrorangreb på Krudttønden på Østerbro?

I dag markerede Lars Vilks Komiteen årsdagen for ayatolla Khomeinis fatwaen fra 1989 mod Salman Rushdie pga hans bog De Sataniske Vers. Det skete ved et debatmøde i kulturhuset Krudttønden på Østerbro under overskriften Kunst, blasfemi og ytringsfrihed. Til stede var bl.a. den svenske tegner Lars Vilks, som er blevet kendt – og også forfulgt – for sine Muhammedtegninger, og den franske ambassadør. Midtvejs i debatmødet angreb to personer kulturhuset Krudttønden med maskinpistoler. Det lykkedes ikke attentatmændene at komme ind i Krudttønden, men en 40 årig mand blev dræbt og tre politimænd såret.

Alt tyder på, at der er tale om et terrorangreb udført af ekstremistiske voldelige islamister som en reaktion på Lars Vilks karikaturtegninger af Muhammed. Hvis det, som alt tyder på, er et terrorangreb, er det imidlertid ikke første gang, at terroren har kostet menneskeliv i Danmark. Ved det første terrorangreb i Danmark i nyere tid, nemlig den 22. Juli 1985, i København omkom en tilfældig terrorist og 32 personer blev såret. Dette terrorangreb, som blev gennemført af to terrorister med tilknytning til Palæstina, rettede sig mod et amerikansk flyselskab og synagogen i København. Siden da har der været en lang række terrorsager. Heldigvis er en række planer terrorangreb blevet opdaget i tide og forhindret, men terrorangreb er også blevet gennemført, men heldigvis oftest kun med fysisk skade til følge.

Angrebet på Krudttønden på Østerbro kunne minde om terrorangrebet på Charlie Hebdo i Paris. I begge tilfælde (sandsynligvis) var målet karikaturtegnere, der havde rettet deres satire mod islam. I begge tilfælde er angrebet blevet udført af unge mænd med meget kraftige våben. Uanset hvad man måtte mene om den svenske tegner Lars Vilks karikaturer (såvel som om Charlie Hebdos karikaturer), så er der al mulig grund til på det stærkeste at tage afstand fra de angreb Lars Vilks gennem årene er blevet udsat for i et forsøg på at lukke munden – eller rettere binde hånden – og det gælder naturligvis også, hvis angrebet på Krudttønden var rettet mod Lars Vilks (såvel som der er grund til at tage afstand fra angrebet på Charlie Hebdo).

Derfor er naturligt at reaktionen på et sådant angreb (sandsynligvis på ytringsfriheden) ikke bare fremkalder sorg og forstemthed, men også vrede. På Trykkefrihedsselskabets hjemmeide kan man da også læse, at ”Nu er det tid til at blive oprørt og vred. Ikke bange og underdanig”. Der er bestemt grund til at blive oprørt og vred, men vreden må rettes det rigtige sted hen, nemlig mod terrorister og terrorsympatisører, og ikke mod uskyldige borgere.

Terrorangrebet i Paris mod Charlie Hebdo vakte naturligvis også en voldsom vrede, men desværre rettede vreden sig ikke blot mod terroristerne, som havde øvet denne barbariske udåd, men også mod mennesker, hvis eneste ’forbindelse’ til terrorhandlingen var, at de havde samme religion, som terroristerne hævdede at tilhøre. Den franske indenrigsminister kunne berette, at der inden for de første fem dage efter angrebet på Charlie Hebdo den 7. januar blev registret 54 angreb på muslimer eller muslimske institutioner, eksklusive angreb i Paris og forstæder samt et brandattentat mod en moske i Poitiers. De 54 tilfælde fordelte sig med 21 rapport em skud og granatkast mod muslimske bygninger og 33 eksempler på trusler og andre verbale overgreb mod muslimer. Hvis man reagerer på terrorangrebet mod Charlie Hebdo, ved at skyde mod en moské, for på den måde at skræmme muslimerne, så er der faktisk også tale om et terrorangreb.

Politikerne er naturligvis kommet med reaktioner på det dødelige angreb på Krudttønden. De konservatives leder Søren Pape Poulsen, udtaler, at ”Det er en forfærdelig dag for Danmark. Vi skal i endnu højere grad stå sammen om vore værdier”. Det har han helt og fuldt ret i. Meget tyder på, at angrebet på Krudttønden, er et angreb på ytringsfriheden, som vi må stå sammen om at forsvare, men til vore værdier hører også religionsfriheden, og derfor må vi også stå sammen om at forsvare muslimer mod overgreb, så vi ikke i Danmark oplever reaktioner af den karakter, som de oplevede i Frankrig.

Christiansfeld, lørdag, den 14. februar 2015
Mogens S. Mogensen

Reklamer
 1. #1 by Karen E. Hansen on 15. februar 2015 - 16:07

  Og ja, terroristen fortsatte med at nedskyde en ung jøde ved synagogen i Krystalgade.
  Religionsfrihed betyder også frihed til at være jøde i DK.
  Det muslimske fællesråd udsendte i går en pressemeddelelse, hvor muslimer opfordres til at passe på sig selv.
  Den dag, hvor der derfra kommer en opfordring til at forsvare vore jøder mod angreb, vil det være et godt skridt på vejen mod sammenhold.

 2. #2 by Karen E. Hansen on 15. februar 2015 - 18:03

  Rett.: Det var Det Islamiske Trossamfund – og ikke et muslimsk fællesråd. Men ellers..

  Og forsvaret for vore muslimer skal ikke indebære en afskrivning af retten til at debattere religiøse doktriners indflydelse på terroristernes tankegang.

 3. #3 by Mogens S. Mogensen on 15. februar 2015 - 20:59

  “Religionsfrihed betyder også frihed til at være jøde i DK.” – Naturligvis
  “Den dag, hvor der derfra kommer en opfordring til at forsvare vore jøder mod angreb, vil det være et godt skridt på vejen mod sammenhold.” – Se interessant udtalelse fra en række muslimske organisationer: http://nyhederne.tv2.dk/2015-02-15-dansk-islamisk-raad-vaemmes-ved-terrorhandlinger og en fællesudtalelse fra Muslimernes Fællesråd og Danske Kirkers Råd http://www.danskekirkersraad.dk/nyheder/nyhed/?tx_ttnews%5BbackPid%5D=254&tx_ttnews%5Btt_news%5D=2384&cHash=6545f63b271bff117095ef35a503509d

 1. Foundation for Defense of Democracies

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: