Moské-angreb og radikalisering

I dag kort før middag satte en mand ild til et vindue i en af Islamisk Trosamfunds bygninger på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter, oplyser Københavns Politi. Heldigvis lykkedes det brandvæsenet at slukke ilden inden den bredte sig . Der var 40 personer i bygningen, mænd, kvinder og børn, men ingen kom noget til (TV2-Nyhederne). Da manden endnu ikke er blevet pågrebet og vi ikke kender hans motiver, er det for tidligt at afgøre, om der var tale om et terrorangreb.

Under alle omstændigheder må alle retsindige mennesker tage afstand fra en sådan handling – skulle man tro. Men hvis man går ind på den Facebook-side der hedder ”Nej til moskeer – oprigtig”, præsenteres forbrydelsen sådan.

”Svenskerne er ved at have fået nok af årtiers muslimske overgreb på deres befolkning. Nu kunne noget tyde på at der også findes danskere der synes at 40 år med voldtægter, knivstikkerier, gade og hjemmerøverier, grov og afstumpet vold og massive økonomiske byrder og en snigende og tiltagende islamisering af deres fædreland er nok”. Endnu værre bliver det, når man læser nogle af kommentarerne. En glæder sig over det skete, og en anden ser det som et tegn på, at Holger Danske er vågnet op. Men nu blev branden jo slukket, og det ærgrer en af kommentatorerne sig over. Og et par andre tilbyder gerne en dunk benzin, underforstået til at gøre arbejdet færdigt!

Der er al mulig god grund til at tage islamistisk terrorisme alvorlig og i den forbindelse også at se på, hvordan radikalisering finder sted og hvad der kan gøres for at modvirke det. Men når en lang række Facebook-brugere sågar med navn og billede giver udtryk for, at de bakker op om et sådant brandangreb på en muslimsk bygning, der kunne have kostet menneskeliv, så er der også grund til at tage den radikalisering, der åbenbart også sker i andre miljøer yderst alvorligt.

Christiansfeld, søndag, den 16. august 2015
Mogens S. Mogensen

Reklamer
 1. #1 by Ole Riis on 17. august 2015 - 03:40

  Dobbeltmoralen er desværre alt for tydelig.Hvis polariseringen får lov til at fortsætte, vil vi få en dansk Breivik før eller siden. Folketingets formand kan være med til at bremse udviklingen, og opfordre den paranoide højrefløj til at besinde sig. Men jeg forventer ikke, at hun lever op til embedets ansvar.

 2. #3 by Karen E. Hansen on 17. august 2015 - 13:33

  I øjeblikket fremgår det af nyhederne, at attentatmanden ved IT’s bygning har en behandlingsdom for hærværk, og, uofficielt, at han har serbisk baggrund.
  Jeg er ikke på facbook, men kan sagtens forestille mig de ubehagelige kommentarer, der omtales.

  I Sverige mener man, at et dobbelt knivmord på to tilfældige kunder i en IKEA-butik ved højlys dag bedst mødes med tavshed om mordet, men mange forsikringer om, at der er “mørke kræfter”, som truer alle af ikke-svensk oprindelse i Sverige, uden eksempler.
  Mange svenskere har følt, at der er ingen medfølelse med de to, som blev myrdet og deres familie; men voldsom opmærksomhed på de påståede “mørke kræfter” blandt svenskere.

  Jeg læser heller ikke muslimske facebook-sider, der siges at indeholde grove udtryk for foragt og trusler mod alle, der ikke er enige, eller endda bare er “danskere”. De forlyder endda fra flere steder, at den slags også kan høres i visse moskeer. Så måske betinger det ene det andet.
  Hvis polarisering skal undgås er det ikke nok at se dens årsag i den “paranoide højrefløj”. (Riis’ udtryk).

  Naser Khader skriver på sin blog i Berlingske, at det er nødvendigt at komme ud over den indstilling, at muslimer altid er ofre, og at alle problemer altid er “de andres”,USA’s, udenrigspolitikkens, Israels eller “højrefløjens” skyld. http://blogs.bt.dk/verdenifoelgekhader/2015/08/14/det-er-svaert-at-vaere-integreret-2/

  Der er grund til at imødegå den radikalisering, der her er tale om – men ikke nok, hvis det altid er “de andre”, der er grund til at frygte for. Selverkendelse både hos højrefløj og venstrefløj, hos de “multi-begejstrede” og de “bekymrede”, både hos ikke-muslimer og muslimer…. er nødvendigt…,men er det muligt? Det forekommer mig, at Naser Khader ikke kan ses som repræsentant for sidstnævnte.

  • #4 by Mogens S. Mogensen on 17. august 2015 - 13:46

   Kære Karen E. Hansen. Da du ikke har adgang til Facebook skal jeg lige oplyse dig om de indlæg på facebook – indlæg der kom som respons på nyheden om, at en mand havde forstøt at sæt ild til en af Islamisk Trossamfunds bygninger – som er baggrunden for min kommentar om, at der åbenbart også foregår en radikalisering blandt danskere, som ikke bryder sig om muslimer.


   • Lene Rosenskjold Måske en tosse tanke. Men jeg fik den alligevel et sted fra dybet. Kan de finde på selv at påsætte brand, for at det skal se ud til at de er ramt af rasisme ? Se så hådt vi har det. Nogle smider de ud og andre brænder de ud.
   Synes godt om · Svar · 13 · I går kl. 13:35

   Søren Bomholt godt, respekt- brænd kamel lortet af, vi har intet, at bruge islam, og moskeerne til i danmark, den værste, er grimhøj, hvor den kjoleklædte trans, står og tordner mod alt hvad der er dansk, og opfordrer til dansker had, han skulle stå i gabestok, foran gellerupcenteret i mindst 14 dage, skal han pisse/skide må det gøres i bukserne

   • Janulrik Pedersen det sq en om´er godt der er nok af de jordhuler der for vedkommende at øve på hvis ellers ikke det er selvpåsat for forsikringssummen….
   Synes godt om · Svar · 10 · I går kl. 12:53

   • Kristie Søholm Jeg har en gemmer til nedrivning af deres terrorreder så skal grunden renses derefter kan man bygge til hjemløse danske børnefamilier og ikke glemme danske hjemløse
   Synes godt om · Svar · 15 · I går kl. 13:27

   • Bette Ove Andreasen ja de skal bare UD !! Humørikonet like
   Synes godt om · Svar · 8 · I går kl. 13:04

   • Allan Aagaard Fjern denne bygning fra dansk jord
   Synes godt om · Svar · 1 · 22 timer

   • Hans Stenfeldt-Hansen Svenskerne er måske ved at vågne op.
   Synes godt om · Svar · 10 · I går kl. 13:04

   • Christoffer Hjelt Jørgensen Sikkert nogle andre dum bum muslimer
   Synes godt om · Svar · 6 · I går kl. 13:20

   • Nick Simba Olsen Det næsten trist man kun kan syntes godt om en gang
   Synes godt om · Svar · 5 · I går kl. 14:01

   • Søren Bomholt godt, respekt- brænd kamel lortet af, vi har intet, at bruge islam, og moskeerne til i danmark, den værste, er grimhøj, hvor den kjoleklædte trans, står og tordner mod alt hvad der er dansk, og opfordrer til dansker had, han skulle stå i gabestok, foran gellerupcenteret i mindst 14 dage, skal han pisse/skide må det gøres i bukserne
   Synes godt om · Svar · 4 · I går kl. 14:10

   • Svend Jeppesen Jeg giver også gerne en dunk benzin
   Synes godt om · Svar · 7 · I går kl. 12:56

   • Henrik Lassen i må godt få 10 liter benzin af mig
   Synes godt om · Svar · 13 · I går kl. 12:54

   • Henrik Jakobsen nok er nok og det næste bliver deres moske inden jeg dør er den brandt ned
   Synes godt om · Svar · 3 · 22 timer

   • Anders Kåre Engelhardt Nilsson Hvor har de kun brændt 1?
   Synes godt om · Svar · 5 · I går kl. 13:54

   • Bernhard Wendel-pedersen det er paa høje tid at faa alt det lort smidt ud af landet
   Synes godt om · Svar · 4 · 23 timer

   Venlig hilsen
   Mogens

 3. #5 by Karen E. Hansen on 17. august 2015 - 15:10

  Ja, de kommentarer er under lavmål og kan godt gøre én bange for polariseringen i DK.
  Men jeg ville græmme mig endnu mere, hvis bare en smule af det var sagt i en dansk kirke.
  Gammeltoft Hansen har for nylig bemærket over for præsterne i Viborg stift, at negative bemærkninger om islam i kirken er forbudt! (I forbindelse med et foredrag om præsters ytringsfrihed)

  Mens flere (F.eks. Akkari) har fortalt om, hvordan der prædikes jihad mod Vesten og Danmark i danske moskeer f.eks. i Grimhøj.

  Men de citerede (ret dumme) indlæg vil dog kunne modsiges, også kraftigt, uden risiko for anklage om fremmedhad. Og indtil videre er alle de personer, som PET må beskytte, truet (og angrebet) af en anden slags ekstremister.
  Måske kunne det være klogt at se antimuslimske udtalelser – også – som re-aktioner.

  Den svenske reaktion på pressens/myndighedernes måde at forholde sig til dobbeltmordet i IKEA på, kan eventuelt ses som forståelig… ud fra almindelig menneskelig retfærdighedssans.

  Da der var et meget ubehageligt hærværk på en muslimsk begravelsesplads i DK, blev der talt om en lovændring for at gøre det til en særlig had-forbrydelse. Det havde ikke været på tale ved hærværk på jødiske grave, eller ved de mange tilfælde af hærværk på kirkegårde i de senere år. Hvorfor forskellen?

  Er det klogt at støtte den tendens, Naser Khader taler om?

  De (ret mange) mennesker, som kan finde på at stemme DF, – er faktisk mennesker…. og ikke altid “paranoide”.
  Den ekstremisme, indlægget talte om, kan sikkert vise sig farlig, – et forum som facebook er nyt og har vist desværre en tendens til at afskrive folks almindelige anstændighed; men en god måde at imødegå ekstremisme på er nu ikke at udnævne nogen part som altid offer eller afskrive nogen part som “paranoid” – specielt når den ikke er voldelig.

 4. #6 by Mogens S. Mogensen on 17. august 2015 - 15:18

  Mit anliggende med blogindlægget var at supplere den nødvendige opmærksomhed på radikaliseringen i islamistiske miljøer med en også nødvendig opmærksomhed på en radikalisering, som i anti-muslimske miljøer. Både når der fremsættes had-udsagn blandt muslimer og ikke muslimer, så må vi tage afstand fra det på det kraftigste, og specielt må vi tage afstand fra hærværk, brandstiftelse, vandalisering, mord og mordforsøg. Du taler om, at det ikke er nogen god måde at imødegå ekstremismen fx på facebook ved at afskrive dem som paranoide. Det er jeg naturlgvis helt enig med dig i, og har da heller ikke gjort det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: