De frygtsommes frygt for ”flygtningestrømmen”

Der er virkelig grund til at frygte for konsekvenserne af ”flygtningestrømmen” (som jo er årets nye ord if. Dansk Sprognævn). Vigtigst af alt i vort samfund er jo pengene, og ”flygtningestrømmen” vil helt klart gå ud over økonomien.

I første omgang har ”flygtningestrømmen” ramt de fattigste i verden derved, at udgifterne til flygtningene de første år tages fra Danmarks ulandshjælp. I forvejen har regeringen skåret hårdt i ulandshjælpen pga. problemer med at finansiere den danske velfærdssamfund, men nu beskæres ulandshjælpen yderligere med flere milliarder, og det er beskæringer, som vil kunne mærkes i lande, hvis befolkninger endnu ikke har lært, hvad ordet velfærdssamfund betyder.

For det andet kan ”flygtningestrømmen” indsnævre regeringens økonomiske råderum så meget, at det kan risikere at gå ud over de skattelettelser, som regeringen har stillet de skatteplagede danskere i udsigt. I værste fald kan det betyde, at skattelettelserne må reduceres med nogle promiller, eller måske en helt procent. Her kan den fattigste del af befolkningen ånde lettet op, for det vil ikke gøre nogen forskel for dem, da de nok alligevel ikke ville have fået gavn af skattelettelserne, men man er jo også nødt til at tænke på resten af befolkningen.

Der er bestemt grund til at frygte det værste. ”Flygtningestrømmen” kan også komme til at gå ud over noget af det, som for mange af os er noget af det kæreste, vi har, nemlig vore biler. Regeringen har netop nedsat registreringsafgiften for biler over 81.700 kroner fra 180 til 150 procent, sådan at en Porsche 911 Turbo bliver 360.000 kr. billigere. Hvis ”flygtningestrømmen” fortsætter eller ligefrem vokser, så kunne regeringen blive nødt til at rulle denne registreringsafgiftsnedsættelse tilbage – med meget store ekstraudgifter for helt uskyldige bilkøbere til følge. Og det vil ramme allerhårdest for dem, der i forvejen måske har måttet vinke farvel til en del af den forventede skattelettelse.

Da der kun er den økonomiske kage, der er, her i landet, og flygtningene vil komme til at spise en større del af den, eller i det mindste vil spise de krummer, der falder på jorden fra vi danskeres kagebord, så vil der blive mindre af kagen til os gammeldanskere. Og her er der virkelig grund til at frygte, at nogle af os, der plejer at tage udenlands på ferie flere gange om året, måske bliver nødt til at skære en dag eller to ud af vor udlandsrejse – hvis vi da ikke kan skubbe besparelsen over på den del af befolkningen, som i forvejen ikke har råd til udlandsrejser.

Her i verdens lykkeligste land, der hører til verdens allerrigeste lande, går vi altså økonomisk hårde tider i møde. Det må være forklaringen på, at de frygtsomme politikere gør så stor en indsats for at mobilisere danskernes frygt og få dem til at gå op imod flygtningestrømmen. Til de endnu frygtløse danskere lyder det: Frygt kun, der meget mere at frygte for, end I er klar over! Til de tilsyneladende frygtelige flygtninge lyder det: Flygt ikke, i hvert fald ikke op til os!
Mandag, den 21. december 2015
Mogens S. Mogensen

Reklamer
 1. #1 by Karen E. Hansen on 21. december 2015 - 20:32

  Ja, jule-ironien er da en eftertanke værd.
  Men selv om penge jo ikke rigtig betyder noget (for dem, der føler sig økonomisk trygge), så skal der alligevel bruges penge til skoler, hospitaler og til at støtte dem, der ikke kan klare sig selv.
  Men afvikler vi velfærdssamfundet, så må folk jo bare betale selv (altså de der kan)!
  Uanset om man kan lide den nuværende regering eller ej, så er det, der er udsigt til (og som derfor søges afværget, selv om det er grimt og ubehageligt) ikke “flygtningestrømme” i en størrelsesorden, der vil medføre de nævnte småjusteringer i økonomien; men så store mængder af mennesker, der søger beskyttelse – eller bare et bedre liv – at udgifter og praktiske problemer vil få alvorlige konsekvenser for samfundets funktioner (jf. Sveriges situation)

  Men mest af alt frygtes nok en integrationsopgave, som vi ikke har en rimelig chance for at løse.
  Ved at bare 5 millioner af de flygtende medmennesker fra det krigshærgede Syrien, fra Irak og Iran, fra Eritrea og Afghanistan, fra Somalia og en række andre Afrikanske lande kommer til DK, så vil det næppe ændre situationen nogen af de steder; men det vil forandre et skandinavisk demokrati, med en kristen præget kultur som DK til et land i kaos – og vel også et land præget af fattigdom og vold.

  De rigtigt lidettroende (som mig) frygter også, at den voksende islamisme vil få magten i det kaos.

  Jeg synes ikke, at ironien over for “de magelige velfærdsdanskere” (hvoraf mange gør en frivillig indsats for vore faktisk mange tilkommende flygtninge) eller over for “den onde regering” (som ikke har megen grund til at vente støtte fra EU), hjælper særligt meget på frygten!

  (Håber på, at julen vil hjælpe lidt)

 2. #2 by Karen E. Hansen on 23. december 2015 - 13:27

  Kære Mogens Mogensen

  Jeg glemte at skrive, at jeg i det forløbne år har læst alle dine blogindlæg med stor interesse og ofte glæde… Men det er jo nok sådan, at det, der bliver kommenteret på, et det, der på en eller anden måde provokerer en.. For øvrigt er jeg meget glad for, at du så ofte gør noget for at svare på kommentarer.
  Du ønskes en glædelig jul og et godt nyt år!

  Vh
  Karen

  • #3 by Mogens S. Mogensen on 28. december 2015 - 23:19

   Kære Karen E. Hansen
   Tak for dine venlige ord i den sidste kommentar – og tak for alle dine kommentarer gennem året, som jeg sætter pris på – også nå vi ikke er enige.
   Vi står bestemt over for udfordringer, ved at modtage det voksende antal flygtninge, men de udfordringer kan jo slet ikke måle sig med de udfordringer, som Syriens og Iraks nabolande står overfor. Om vi så pga udgifter til flygtninge skulle spænde livremmen lidt ind, så klarer vi nok også det. Under alle omstændigheder står verden/Europa overfor flygtningeudfordringer, som vi er nødt til at gøre noget ved:
   1. Søge at standse de konflikter, der skaber flygtninge
   2. Søge at hjælpe flygtningene mest muligt og bedst muligt i nærområderne.
   3. Søge at finde en fordeling mellem Europas lande.

   Hvad hjælper det, hvis hvert land i Europa bare lukker sine grænser. Flygtningene forsvinder jo ikke af den grund.
   Venlig hilsen med ønsket om en (forsinket) glædelig jul og et godt nytpr.
   Mogens

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: