Er udlændingestramninger “skruen uden ende”?

Så lykkedes det (if. Politiken) regeringen at få samlet et flertal bag sin finanslov. Den måde, man fik familien Danmarks husholdningsbudget for 2017 til at hænge sammen på, var bl.a. ved at imødekomme alle Dansk Folkepartis syv krav til stramninger på udlændingeområdet. Men hov? Hvad har stramninger på udlændingeområdet med finansloven for 2017 at gøre? Ingen ting. Et andet parti kunne lige så godt have krævet ændringer i skolelovgivningen, eller i færdselsloven, for at stemme for finansloven.

Men udlændingeområdet har flere åbenlyse fordele frem for andre politiske områder, når der skal betales for et partis opbakning til finansloven. For det første udgør de mennesker, der bliver ramt af disse stramninger, ikke en stor og stærk pressionsgruppe, man skal tage hensyn til. For det andet er der så mange skruer, man kan dreje på, på dette område, der tilsyneladende alle har det tilfælles, at de er skruer uden ende.

Fx ændrer man nu på kravet om lovligt ophold i Danmark som forudsætning for at få permanent ophold fra 4 til 6 år. Ved næste forhandlingerne om næste finanslov, eller når man skal vedtage en 2025 plan, så kan man blot dreje lidt på tommelskruerne og sætte det op til 8 år. Og året efter igen kan man sætte det op til 10 år.

I dag mister en udlænding retten til at få permanent ophold, hvis han eller hun er blevet idømt en straf på mindst 1 års fængsel. Det er nu blevet sat ned til 6 måneder. Det kan naturligvis sættes længere ned. Ja, man kan også sige, at enhver betinget dom bevirker, at man mister retten til permanent ophold. Og hvorfor ikke gå videre og tale om, at bøder vil bevirke, at man ikke kan få permanent ophold.

I dag kan en udlænding kun få permanent ophold, hvis vedkommende ikke har været på offentlig forsørgelse i de seneste tre år, det sættes nu op fire år. Men også denne tommelskrue kan drejes mere og mere, ja, det er naturligvis skruen uden ende.

På udlændingeområdet kan man stramme næsten i det uendelige – især når man, som tilfældet åbenbart er, ikke ønsker at rette sig efter international kritik af stramningerne,  og i øvrigt er parat til at se “kritisk” på de internationale konventioner. Og der vil sandsynligvis også i fremtiden blive brug for at betale for Dansk Folkepartis støtte til finansloven og andre økonomiske planer med stramninger på udlændingeområdet. I dag har det især været spørgsmålet om permanent ophold, men ikke kun det. Nu skal det være muligt i krisesituationer at lukke grænsen helt, så asylansøgere bliver afvist ved grænsen.

Det er selvfølgelig ikke helt rigtigt, at det er skruen uden ende, for der er da en ende. Man kan fx. reducere ydelserne til udlændinge så meget, at de ikke længere får en krone fra det offentlige, men må forsørge sig selv hundrede procent. Og så kan der jo ikke drejes mere på den skrue.

Man kan også stramme for adgangen til, at udlændinge får permanent ophold så meget, at man gør det helt umuligt at nogen udlænding kan få permanent ophold. .Og så kan der jo ikke drejes mere på den skrue.

Endelig kunne man vælge at oprette et register over muslimske udlændinge, og så sende alle muslimske udlændinge uden permanent ophold ud af landet. Og derefter fortsætte med at sende alle de øvrige udlændinge uden permanent ophold ud af landet. Man kunne også vælge at fratage de udlændinge, der fået permanent ophold, deres opholdstilladelse og så sende dem ud af landet, og hvorfor ikke også fratage de udlændinge, der har fået dansk statsborgerskab, deres statsborgerskab og så sende dem ud af landet. Og så kan der jo ikke strammes mere på den skrue.

Så er udlændingestramninger ‘skruen uden ende’? Der kan drejes meget på tommelskruerne endnu, og det vil der sandsynligvis blive gjort ved kommende finanslovsforhandlinger o.l. , men  – som beskrevet ovenfor – er det ikke ‘skruen uden ende’. Også udlændingestramningerne har naturligvis en ende!

Christiansfeld, fredag, den 18. November 2016
Mogens S. Mogensen

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: