Er islam et politisk parti?

Islam er en politisk bevægelse” proklamerer folketingsmedlem Alex Ahrendsen fra Dansk Folkeparti i Kristeligt Dagblad i dag. Med en enkelt undtagelse har universitetsansatte med speciale i islam (nemlig Thomas Hoffmann) ikke været behjælpelige med at bidrage til forståelsen af islam – altså islam som en politisk bevægelse. Dansk Folkeparti har i modsætning til islamforskerne gennemskuet islam, og har fundet ud af, at islam dybest set er et politisk parti lige som alle andre, og som sådant ønsker Dansk Folkeparti at bekæmpe og inddæmme islam. Og som politisk bevægelse er islam beslægtet med socialismen, der”begge søger den totale løsning i det dennesidige”.

Det er ikke sikkert, at de muslimer, som har levet i de sidste omkring 1400 år, har været klar over det, men de har altså if. Alex Ahrendsen hørt til – ikke en religion men – et politisk parti, og de 1,6 milliarder muslimer, der findes spredt på alle verdens kontinenter og i næsten alle verdens lande, er altså dybest set medlem af den samme politiske bevægelse. Der må være tale om verdens absolut ældste parti, og det parti eller den politiske bevægelse i dag, som har flere tilhængere end noget andet parti i verden.

Hvis vi nu lige et øjeblik skulle tage folketingsmedlemmet Alex Ahrendsen på ordet – og indtil det modsatte oplyses vil jeg gå ud fra, at hele Dansk Folkeparti er enig med ham i hans holdning og vurdering – hvad ville så blive konsekvensen af det? Konsekvenserne ville naturligvis blive utallige og helt uoverskuelige, men skulle man begynde et sted, så kunne man tage fat i den såkaldte imam-lov, som Dansk Folkeparti for nylig også stemte for. Hvis Dansk Folkeparti fik magt, som de if. Alex Ahrendsen havde agt, så ville islam ikke være at betragte som en religion, og imamerne ikke være omfattet af den ændring af straffelovens par 136 stk. 3 der siger, at ”Den, der som led i religiøs oplæring udtrykkeligt billiger handlinger, som er omfattet af denne lovs §§ 114-114 , 208, 210, 216, 222, 223, 225, jf. §§ 216, 222 og 223, §§ 237, 244-246, 260 og 261[der handler om terror, drab, voldtægt, voldshandlinger, incest, pædofili, frihedsberøvelse, tvang og bigami], straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.” Hvis imamerne ikke er religiøse, men blot politiske ledere, så ville de jo ikke være omfattet af denne lov, og i det hele taget ville islam som parti have samme udstrakte politiske frihed, som fx Dansk Folkeparti har, og ikke blive ramt af de indskrænkninger i religionsfriheden, som fulgte i kølvandet på TV2s dokumentarserie ”Islam bag sløret”.

Hvis Dansk Folkeparti virkelig mener det alvorligt, at ”Islam må behandles som en politisk bevægelse med en ubetydelig religiøs overbygning. Som et politisk parti på linje med alle andre”, så giver det ingen mening, at Dansk Folkeparti argumenterer for en indskrænkning i religionsfriheden med henvisning til faren fra islam. Så giver det ingen mening, at Dansk Folkeparti vil forbyde tørklæder i skolerne osv., for så er de jo ikke religiøse symboler, men politiske symboler. Eller forbyde islamisk skæg, for så er det jo et politisk skæg og ikke et religiøst skæg. Eller forbyde imamer at blive domsmænd, for så er de jo ikke religiøse ledere, men politiske ledere, som jo gerne må deltage i retssager.

Hvis islam ikke er en religion men et politisk parti , så må Dansk Folkeparti give islam samme frihed som andre politiske partier – som fx Enhedslisten, som man er grundlæggende uenig med, men vel ikke drømmer om at forbyde – og så må Dansk Folkeparti ”bekæmpe og inddæmme” islam, som man bekæmper partier, som man er uenige med gennem den politiske debat.

Så spørgsmålet til Alex Ahrendsen og Dansk Folkeparti må derfor være, om de virkelig mener, at islam ikke er en religion, men et politisk parti/en politisk bevægelse og derfor skal behandles som sådan? Og spørgsmålet må være: Er Dansk Folkeparti et politisk parti, der skal tages alvorligt?

Christiansfeld, tirsdag, den 10. januar 2017
Mogens S. Mogensen

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: