Har USA’s præsident fået pip?

trumpI 2008 hørte jeg den første radioudsendelse om ”twitter”, og samme år sendte jeg mit første ”tweet” – som jo max består af 140 tegn – ud i æteren. I 2008 var der 3,2 mio, der twittede, i dag er der 310 mio, som tilsammen dagligt sender 340 mio. tweets ud i æteren.

Jack Dorsey, der to år tidligere var med til at udvikle Twitter, forklarer, at ”we came across the word ‘twitter’, and it was just perfect. The definition was ‘a short burst of inconsequential information,’ and ‘chirps from birds’. And that’s exactly what the product was”. ”Twitter” er fuglenes kvidren, og et ”tweet” er et pip.

Et af de talrige ordsprog, der er malet på væggene på Christiansborg, siger, at ”Den, der forstår fuglenes sprog, kan blive minister”. En opdateret version af ordsproget i dag burde lyde sådan her: ”Den, der forstår at kvidre, dvs. at ”twitte”, kan blive præsident i Amerika.” Donald Trump, der i dag er blevet indsat som USA’s præsident, er blevet kendt som en mester i at ”pippe”. Fx har han i dagene op til sin indsættelse sendt 5-10 ”pip” af sted dagligt, ”pip”, der er blevet hørt og taget alvorligt at millioner af mennesker.

Det er ikke altid, man forstår et pip, når Trump lukker næbbet op og sender sine budskaber ud, ja, Trumps kvidren lige frem give det indtryk, at han virkelig har fået pip. Især når det viser sig at indholdet af hans pip undertiden er, som man siger det på engelsk, trumped-up”, dvs. ”untrue, and made up in order to punish someone unfairly”.

Enhver fugl synger med sit næb, og det gælder i høj grad også for Trump, hvis næb undertiden lyder som en trompet eller en dommedagsbasun. Ofte sætter præsidenten trumf på, så hans ”pip” får ham til at lyde som den rovfugl, han måske også er. Det betyder, at han undertiden tager pippet fra sine kritikere og modstandere, og det er måske også meningen.

For at vende tilbage til Jack Dorseys beskrivelse af twitters tilblivelse, så lever Trumps pip helt og fuldt op til definitionen, nemlig ”a short burst of in inconsequential information” – og dog, for nogen vil måske hævde, at der ikke i Trumps tilfælde er tale om information, men snarere disinformation. Måske er der ikke altid mere meningsfuldt indhold i Trumps “pip”, end almindelige mennesker kan udelede af fuglenes kvidren.

Uanset at både tilhængere og modstandere har givet Trump nogen over næbbet for hans evindelige ”pippen” dag og nat om stort og småt, er der intet, der tyder på, at han på dette område vil ændre adfærd. Når Trump nu er landet på den grønne gren som præsident, vil hans ”pip” sandsynligvis med endnu større kraft give ekko over hele jorden, også selvom de kun rummer 140 tegn. Der er allerede nu tegn på, at nogle politikere – også her i Danmark – begynder at ”pippe” med på samme melodi som Trump, mens andre skræpper op om, at Trump har pip i låget.

Det bliver i den kommende tid mere end spændende at følge, hvordan omverdenen vil reagere på Trumps ”twitter”, altså hans ”short burst of inconsequential information”, som naturligvis ikke kan være ”inconsequential”, når ”pippene” kommer fra verdens mægtigste mand, der er øverstkommanderende for verdens stærkeste hær.

Christiansfeld, fredag, den 20. januar 2017
Mogens S. Mogensen

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: