Marie Krarups mission og terrorbekæmpelse

Marie Krarup, der er forsvarsordfører for DF, er (if. TV2 i dag) optaget af forhindre terrorangreb i Danmark, og deri tror jeg, at hun støttes af alle politiske partier og af alle i den danske befolkning, lige bortset fra eventuelle terrorister og deres sympatisører.

Marie Krarup, der er datter af Søren Krarup og lige som ham aktiv i den kirkelige bevægelse Tidehverv, går ind for mission blandt muslimer i Danmark. Nu kan mission forstås meget forskelligt, men hvis mission betyder at dele evangeliet om Jesus Kristus med andre mennesker, så tror jeg, at de fleste medlemmer af folkekirken vil være enige med hende i, at evangeliet også er for muslimer, at evangeliet derfor også må deles med dem.

Så vidt, så godt. Der, hvor kæden imidlertid hopper af for Marie Krarup, er, når hun reducerer kirkens missionsopgave til et middel på linje med NATO’s militære kamp, permanent grænsekontrol og assimilation for at nå et politisk mål. Evangeliet skal deles med muslimer uanset om det fører til mindre terror eller ej. At dele evangeliet med muslimer er naturligvis et mål i sig selv, og så snart mission blandt muslimer spændes for en eller anden politisk dagsorden, kompromitteres missionen. Og historien har desværre i forvejen for mange eksempler på det.

Marie Krarup kører i grøften, når hun dernæst gør frygt for muslimer til en motivation for mission. Marie Krarups mål med bl.a. mission blandt muslimer er ”at reducere Islams massive tilstedeværelse i Danmark”, fordi ”helt overordnet er det da klart, at jo mere kristendom og jo mindre islam, der er i Danmark, jo mere falder sandsynligheden for terrorangreb”. Motivationen for en mission, der har sit udspring i evangeliet om Jesus Kristus, må altid være kærlighed til mennesker. I kristen mission kan andre mennesker aldrig betragtes som en trussel, der skal fjernes.

Og Marie Krarup vælter desværre helt omkuld, når hun frejdigt fastslår, at ”Kristne begår ikke terror”. Marie Krarup har helt ret i, at kristne ikke burde begå terror, fordi det er i modstrid med den måde, de fleste af os kristne forstår kristendommen på. Men det samme ville en muslim jo sige: muslimer burde ikke begå terror, fordi det er i modstrid med den måde, de fleste muslimer forstår islam på. Men ét er ideal, noget andet er virkelighed. I disse år oplever vi desværre en lang række frygtelige eksempler på, at muslimer begår terror, men desværre har der op igennem historien og også i nyere tid været eksempler på kristne, der har begået terror. Meget bedre bliver det ikke, når Marie Krarup kvalificerer sit udsagn ved at sige, kristne ikke begår terror, ”Medmindre, at der er en eller anden alvorlig national konflikt om for eksempel løsrivelse, og det har vi jo ikke herhjemme”. Ville en sådan ”alvorlig national konflikt” da legitimere kristnes brug af terror?

Ja, der er brug for terrorforebyggelse, især også af den terror, som i disse år udføres af muslimer.
Ja, kirken må altid være i mission og dele evangeliet også med vore muslimske medborger.
Men: Nej. Lad os ikke blande mission og terrorbekæmpelse sammen.

Christiansfeld, onsdag, den 24. maj 2017
Mogens S. Mogensen

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: