En morgen i Paradiset med Naser

Oktober, gråvejr, regnvejr – og så var der selvfølgelig ingen taxa ved hovedbanegården, da jeg kom der i går morges. Hvis der ikke snart kom en taxa, ville jeg komme for sent til mit møde!

Omsider kom der en taxa. En smilende ældre herre bød mig indenfor i taxaen. Jeg skulle sættes af overfor Domkirken i Nørregade. Jamen, det var jo der, kronprinsen var blevet gift, var det ikke, spurgte taxachaufføren. Vi faldt i snak, og det viste sig, at han hed Naser og for efterhånden mange år siden var kommet til Danmark fra Pakistan.

Danmark! Hver eneste morgen takkede han sin skaber for, at han var kommet til Danmark, sagde han, og løftede sine hænder i taknemlighed. Danmark var Paradiset . Hvis man blev syg, kunne man bare ringe efter en ambulance, og man fik en gratis behandling på sygehuset, hvor man ikke som i Pakistan selv behøvede at sende nogen ud i byen for at købe medicin og medicinsk udstyr,  når man skulle behandles af læger og sygeplejersker. Og så var der ingen korruption i Danmark, men når han var tilbage i Pakistan, så var det helt anderledes. Han var bare så taknemlig og glad for at bo og arbejde i Danmark.

Efter samtalen med denne glade taxachauffør nåede vi frem til Domkirken. Kun med besvær lykkedes det mig at overtale ham til at give mig lov til at betale for turen. Da jeg steg ud af taxaen og reflekterede over det, jeg havde oplevet, gik det op for mig, at jeg i syv minutter havde kørt rundt i Paradiset med Naser som chauffør og guide.

Christiansfeld, søndag, den 8. oktober 2017
Mogens S. Mogensen

Reklamer
  1. #1 by sunnivaprest on 8. oktober 2017 - 15:21

    Takk for nydelig liten fortelling – og dine mange kloke innspill på bloggen – vi trenger slike stemmer 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: