Det gyldne håndtryk :-)

Man skulle ellers tro, at integrationsminister Inger Støjberg (IS) havde hænderne fulde med at implementere paradigmeskiftet i udlændingepolitikken (og på det område har IS da heller ikke hverken siddet med hænderne i skødet eller på hænderne), men IS har alligevel fundet tid til at give en hjælpende hånd ved en grundlovsceremoni i København i morgen for ni indvandrere, der har ansøgt om dansk statsborgerskab .

Der er jo også tale om en helt ny håndtryksceremoni, som politikerne nu er ved at lægge sidste hånd på, og derfor giver det god mening, at IS tager loven i sin egen hånd, så hun kan være sikker på, at ceremonien ikke kommer i de forkerte hænder. Under hånden har jeg fået at vide, at der måske er nogle borgmestre, der vil holde hånden over ansøgere, der ikke vil give hånd. Her kan der virkelig være brug for en fast hånd, så der bliver holdt hånd i hanke med ceremonien, og loven dermed bliver håndhævet.

For os der ikke kender programmet for ceremonien – ikke en gang på anden hånd – ville det være interessant at spørge IS, hvordan hun – som statsministerens højre hånd på dette vigtige område – tænker sig at håndtere den. IS plejer jo at have en meget heldig hånd med lanceringen af sådanne håndfaste tiltag, men jeg forestiller mig ikke, at IS – som en af hendes forgængere – i fuld offentlighed vil gå på hænder, selvom det nok ville få alle ansøgerne til at klappe i deres små hænder. Men jeg synes, at det ligger på den flade hånd, at IS i stedet synger for på Keld Heicks gode gamle danske sang.

Vi skal gå hånd i hånd gennem livet du og jeg
knytte kærlighedsbånd, altid følge samme vej
Med den helt rette ånd så bli’r livet en leg.
Vi skal gå hånd i hånd du og jeg

Nu må man så spørge de ni indvandrere, der har ansøgt om dansk statsborgerskab: Hånden på hjertet, hvad vil I gøre, når IS anmoder om jeres hånd? Vil I give IS hånden, eller vil I give hende fingeren. Det er et meget håndgribeligt dilemma, I står i. Hvis I giver hende lillefingeren, så vil hun nok alligevel tage hele hånden, men fremover ikke lægge fingrene imellem. Hvis I giver hende hånden, så vil hun måske nok en gang imellem lægge sin klamme hånd på jer, men nok alligevel ikke slå hånden af jer.

Så mit råd til jer skal være: Giv hende hånden, ja, giv hende hele armen! Giv hende en knuser og et kys på kinden, så hun oplever, at hun er i gode hænder, og at her er de varme hænder, som hendes regering efterlyser. Giv hende det gyldne håndtryk, hun fortjener!

Christiansfeld, onsdag, den 16. januar 2019
Mogens S. Mogensen

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: