Ny bog om kirke, mission, økumeni og offentlighedsteologi

BOG.jpgKristendommen er altid i bevægelse, da den altid må oversættes ind i nye kontekster og nye tid er og svare på nye spørgsmål. Måske er enhver tid derfor en brydningstid for kristendommen, men det er forskelligt, hvilke udfordringer kristendommens tår overfor og må brydes med. Hvad er kristendommens og kirkens rolle i et samfund præget af sekularisering og pluralisme? Bliver kristendommen reduceret til kulturkristendom og identitetsmarkør, eller eksponeres kristendommens missionalitet. Og hvordan kan man overhovedet forstå mission i dag?

Hvad er kirkens ansvar i mødet med tilhængere af andre religion og kristen fra forskellige konfessioner, som indvandringen fører til Danmark? Og hvad med de kristne, der forfølges rundt om i verden, hvordan kan vi bedst støtte dem? Samtidig med at kristendom og kirke marginaliseres i samfundet, rejser spørgsmålet sig, om kristne/kirken har et bidrag til den offentlige politiske debat, for at tage vare på det fælles gode?

Bogen henvender sig til alle, der er optaget af kirke, mission , økumeni og offentlighedsteologi i den aktuelle situation og ønsker den dybere forståelse af disse emner.

Læs smagsprøver på bogen her.

Forfatter: Mogens S. Mogensen
Titel: Kristendom i en brydningstid. Kirke, mission, økumeni og offentlighedsteologi
Forlag: Intercultural.dk
Antal sider: 339 sider
Indbinding: Hard cover
Pris: 250 kr. plus forsendelse.

Bogen kan bestilles hos:
Mogens S. Mogensen
Forlaget Intercultural.d
N. J. Holms Park 55
6070 Christiansfeld
Mail: mogensen@intercultural.dk
Tele: 2617 5712

 1. #1 by Simon Fuhrmann on 13. november 2019 - 14:18

  Hej Mogens. Glæder mig til at læse i din nye bog. Kiggede lige ind på kapitlet om “offentlighedsteologi”, hvor du skriver, at det kom til Danmark i 2010. Måske er offentlighedsteologi et nyt ord i dansk oversættelse, men tidligere har vi oversat public theology med “offentlig teologi”, som jeg også synes, er en bedre oversættelse. Har ikke lige styr på kilderne, men Peter Lodberg har i hvert skrevet om det allerede i 80’erne. Alt godt. Simon

 2. #2 by Simon Fuhrmann on 13. november 2019 - 14:23

  Nå, jeg bliver usikker, men mener da, at “offentlig teologi” i hvert fald er blevet brugt noget før 🙂

 3. #3 by Mogens S. Mogensen on 13. november 2019 - 14:39

  Hej Simon
  Jeg ved, at Peter Lodberg i 2017 omtaler “public theology” og oversætter det med “offentlig teologi” i artiklen Dansk Teologisk Tidsskrift 80. årg., 2017, s. 222-235
  Når verden skriver teologiens dagsorden – Sydafrika og Palæstina
  Måske har han også før 2010 berørt emnet, det skulle da være mærkeligt andet, men jeg kender ikke til det.
  Bogen “Kristendom i en brydningstid” kan købes direkte hos mig til kr. 250 plus 65 kr. i forsendelse.
  Venlig hilsen
  Mogens

 4. #4 by Mogens S. Mogensen on 13. november 2019 - 14:43

  Nu har jeg søgt lidt mere, og så fandt jeg en artikel af Peter Lodberg fra 2019 “Fra politisk til offentlig teologi”: Genkomster : religion og politik i Palæstina, redaktion Kirsten Jørgensen og Peter Lodberg ; artikler af: Peter Lodberg m. fl. Anis 2009
  Men ordet “offentlighedsteologi” blev først brugt i 2010 – om det samme begreb “public theology”, som Peter kaldt “offentlig teologi” et år før.

 5. #5 by Simon Fuhrmann on 13. november 2019 - 18:15

  Tak for svar, Mogens. Hvilken oversættelse, synes du, er mest bedst? For mig virker oversættelsen “offentlighedsteologi” mere som teologi om offentligheden (og det har kirken ikke som sådan), mens “offentlig teologi” peger på den teologi, hvor kirken forsøger at tale ind i det offentlige rum. Jeg er tilhænger, tror jeg, af den sidste definition. Alt godt. Simon

 6. #6 by Mogens S. Mogensen on 13. november 2019 - 22:09

  Jeg ved det ikke rigtig, men det tyder på, at termen “offentlghedsteologi” er blevet den mest udbredte på det seneste.
  Venlig hilsen
  Mogens

 7. #7 by Karen Elisabet Hansen on 17. november 2019 - 10:32

  Kære Mogens,
  Tak for dette opslag. Jeg glæder mig til at læse bogen. Foreløbigt har jeg gemt afsnittet: “Tydning og tydelighed i kristendommens møde med islam”. Det vil jeg have i erindring, når jeg synes at dialog- og særligt-hensyn-tendensen er for tydelig. Det er et godt og klart afsnit… Er det nyt? Jeg ser, at du omtaler Steen Skovsgaard som provst?
  Mvh
  Karen E.

 8. #8 by Mogens S. Mogensen on 17. november 2019 - 17:25

  Kære Karen
  Tak for dine kommentarer. Bogen sælges direkte fra forlaget, dvs. her fra mig. Pris 250 kr. plus forsendelse (65 kr.).Artiklen om Tydning og tydelighed er skrevet, på opfordring af Niels Henrik Arendt til Haderslev Stifitsmagasin i 2004.
  Venlig hilsen
  Mogens

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: